CATEGORIES

Saturday 5 October 2013

Amigurumi hækleworkshop i Sønderborg

I forbindelse med husflidsudstillingen på Sønderborg slot den 19-20 Oktober vil Hanne Caspersen aka The Knitbitch holde en amigurumi hækleworkshop, søndag 20 Oktober 12-16 i Drabantsalen.  Amigurumi er Japansk for lille udstoppet dyr eller anthropomorphic væsen. Ordet er en kombination af ami som betyder hækle eller strikke og huigurumi so betyder udstoppet. I denne workshop skal vi hækle en kanin.I workshoppen vil du have brug for hæklegarn, fx bomulds eller acryl garn (ikke uld, det er for blødt), du kan bruge nogle rester eller små nøgler, der er op til dig selv om du vil arbejde med en eller flere farver. Tag også nogle rester brodergarn, hæklepinde (4 og 1,5mm) knapper(til øjne) eller rigtige bamseøjne, fyldemateriale, stoppenåle, sikkerhedslåse eller noget andet til at markere omgange og knappenåle med. Når man hækler amigurumi hækler man meget stramt, så du dine hæklenåle skal nok være et halvt eller helt nummer mindre end du er vant til.

Du skal kende basis teknikkerne for at kunne være med i hækleworkshoppen. Der arbejdes mest med kædemasker og fastmasker, der er også et par enkle stangmasker. Vi hækler i cirkler/spiraler, og tager ind og ud. I workshoppen vil der være et hæklemønster, en tegning på rigtig Japansk vis. Der vil også være nogle donerede garn-rester som du evt kan bruge noget af. Workshoppen er gratis (der betales entre til Sønderborg slot for husflids udstillingen), men det værdsættes at du enten giver et financielt bidrag til at dække omkostninger eller en donation i form af garn-rester eller gamle hækle-, eller strikke-bøger eller blade. Til information, et print koster ca 2,5-3 kr for en A4. der vil også være noget fylde-materiale.

Tid og sted: Søndag 20 Oktober 12-16, Drabantsalen, Sønderborg Slot
Antallet af deltagere er begrænset til 12 personer, pga begrænset plads og for at kunne give passende opmærksomhed og hjælp. Ved ualmindelig stor interesse kan workshoppen evt også holdes lørdag eftermiddag.
tilmelding til hannepanne@theknitbitch.com

links:
http://www.husflid.dk/arrangementer-og-udstillinger/details/408-udstilling-pa-sonderborg-slot
http://www.flickr.com/people/knitbitch/
Twitter: @theknitbitch

update fra 11 Oct omkring deltagere; indtil videre har jeg hørt fra
søndag:
Kirsten Bonde Sørensen
hendes veninde
hendes datter
Kis Christensen
og en veninde
Charlotte Braes
annette Brammann

evt loerdag
Jens Buch kone Helle og datter Tilde 
saa der er stadig plads til flere!

2 comments:

  1. Hej Hanne
    Er der et starttidspunkt for workshoppen?
    Mvh Kis

    ReplyDelete
  2. Hej Kis, der var vist lige lidt information som manglede, tak for tippet :-) jeg har opdateret indlægget. Tid og sted er 20 Oktober 12-16 i Drabantsalen, Sønderborg Slot

    ReplyDelete